Kalıcı makyaj, görünümü güzelleştirmek ve kalıcı bir makyaj tabanı oluşturmak için tercih edilen bir yöntemdir. Kalıcı makyajı sildirmek istemenizin kalitesiz durması, renginin değişiklik göstermesi, makyajın şekil değiştirmesi veya aynı görünümden sıkılmanız gibi pek çok nedeni olabilir. Neyse ki kalıcı makyajın güvenli bir şekilde silinmesi, modern teknolojiler sayesinde mümkündür.

Kalıcı Makyaj Nedir?

Kalıcı makyaj, mineral ve organik malzemelerden üretilen pigmentlerden yapılır ve 12-18 ay arasında sürecek şekilde zamanla solacak şekilde tasarlanmıştır; ardından rengi, şekli ve tanımı yenilemek için renk takviyesi adı verilen bir bakım uygulamasıyla kalıcı makyajınızı tazeleyebilirsiniz.

Kalıcı makyaj, dudak, kaş ve göz çevresine uzun süreliğine kaybolmayacak bir makyaj görüntüsü kazandırmasının yanı sıra yaraları kapatmak ve yüze çil veya ben eklemek için de tercih edilebilir.

Kalıcı Makyaj Nasıl Yapılır?

Kalıcı makyaj pigmentleri cildin üst katmanına implante eden dijital bir makine kullanılarak gerçekleştirilir. Kalıcı makyajın popüler şekli olan microblading, kaş dövmesi için süslü bir isimdir. Şaşırtıcı derecede koyu renkli kaşlar yerine, modern teknik, doğal bir görünüm için bireysel tüy vuruşlarını simüle eder. Dudak dövmeleri ise kalıcı dudak kalemi ile daha dolgun bir dudak görünümüne izin verir. Eyeliner dövmeleri, kirpikleri daha dolgun göstermek için kirpik çizgisinin içine veya üstüne oturur.

Kalıcı Makyaj Nasıl Çıkarılır?

Kalıcı makyajı çıkarmak kesinlikle mümkündür ancak biraz zaman alabilir. Kullanılan teknik, zaten hassas olan yüz derisine uygulandığı için prosedürü yapan klinik ve doktor seçimi oldukça önemlidir.

Kalıcı makyaj temizlemenin birkaç farklı yolu vardır ve bunların her biri ciltteki pigment moleküllerini gerçekten azaltır veya aydınlatır. Tüm yöntemler farklı koşullar altında düşünülebilir.

Çoğunlukla uygulanan kalıcı makyaj temizleme teknikleri şunlardır:

  • Topikal kremler
  • Lazer olmayan çözümler
  • Tuz salin tekniği
  • Dermabrazyon
  • Lazerler

Topikal kremler, kalıcı makyajı temizlemenin pek de etkili olmayan bir yoludur.

Lazer olmayan çözümlerin birçok çeşidi vardır ve her biri eğitimli bir kalıcı makyaj sanatçısı tarafından gerçekleştirilir. Açık cilde uygulanan bir bağlayıcı madde sayesinde, mürekkep cilt yüzeyine çekilir. Bu yöntem de çok fazla tercih edilmez çünkü ciltte yara izi bırakma olasılığı yüksektir.

Tuz salin tekniğine kontrollü kabuk soyma da denir. İşlem, bir tuzlu su ve tuz çözeltisinin doğrudan istenmeyen pigment veya mürekkebin üzerine dökülmesini içerir. Bu, mürekkebin deriden çekilme sürecini başlatır. Yan etkisi azdır ancak etkinlik seviyesi de düşüktür.

Dermabrazyonun temel amacı cildin görünümünü iyileştirmektir. Bu temelde dönen bir alet kullanan ve cildin dış katmanlarını ortadan kaldıran bir peeling tekniğidir. Cildi güzelleştirir ancak kalıcı makyajı çıkarma konusunda pek başarılı değildir.

Deriden pigment çıkarmak için en yaygın kabul gören tedavi, tıpkı normal dövmelerde olduğu gibi lazerdir. Kalıcı makyajı çıkarmak için kullanılan Q Switch ND:YAG lazerler hem yan etki ihtimalinin düşük olması hem de etkili bir şekilde makyajı çıkarması sebebiyle tercih edilen yöntemlerdendir. Bu sebeple de EstElite’de kalıcı makyajı çıkartmak için Q Switch ND:YAG lazerleri tercih edilir.

Este Lite Kalıcı Makyaj Silinmesi Alanında Oldukça Başarılı Sonuçlar Veriyor

Este Lite’de kalıcı makyajın çıkarılması için kullanılan Q Switch ND:YAG lazerleri, bu konuda yöntemlerden biridir ve oldukça güvenlidir.Bu tedavi, ilk seanstan itibaren etkisini gösterir ve 6 haftalık aralıklarla gerçekleştirilen tedavi sonucu ortalama 3 seansta kalıcı makyaj tamamen çıkarılır. ND:YAG lazer, yara izine, doku ve pigmentasyon değişimlerine neden olmaz.

Kalıcı makyaj temizleme ve kalıcı makyaj düzeltmesi bazen sadece bir seans gerektirebilirken cilt tipinize, kalıcı makyaj prosedürüne ve tedavi edilen bölgeye bağlı olarak daha fazlasını gerektirebilir.Kozmetik dövme küçük bir alanı kapsıyorsa ve tek bir renkse, hastanın yalnızca bir işleme ihtiyacı olabilir. Tedavi 20 dakika ile bir saat arasında sürer ancak süre daha fazla faktöre bağlı olduğundan belirlenmesi zordur. Kalıcı makyaj, tedaviden sonra solacak ve sonraki birkaç hafta içinde de solmaya devam edecektir.

EstElite’de Q Switch ND:YAG lazer ile kalıcı makyaj çıkarılması hastanın bilgilendirilmesiyle başlar. Ardından hastanın bu işlem için uygun bir aday olup olmadığı kontrol edilir. Tamamen hasta güvenliğini göz önünde bulunduran EstElite, prosedür sonrasında da yan etkileri takip eder.

ND:YAG lazer tedavisinin yan etkileri basittir ve kısa sürede kendiliğinden kaybolur. Seanstan sonraki ilk birkaç gün işlem bölgesinde şişlik, kızarma ve kaşıntı görülebilir. Ayrıca ilk seansı takip eden bir haftada makyajın daha da koyulaşması da ihtimal dahilindedir. Ancak kendiliğinden birkaç gün içerisinde rengi solmaya başlar. Cildin kabarması ve pigmentasyon lekelerinin oluşması çok nadirdir.

Unutmayın, diğer kalıcı makyaj prosedürlerinde olduğu gibidoktor görünümünüzü muhteşem bir hale de getirebilir sağlığınızı riske de atabilir. Gittiğiniz kliniğin hijyenik koşullarda çalıştıklarından ve yüksek kaliteli ürünler ve pigmentler kullandıklarından emin olun.EstElite’nin tamamen doktorlardan oluşan uzman kadrosu ve kullandığı modern cihazlar sayesinde kalıcı makyajınızın etkili bir şekilde çıkarılması ve bu esnada yara izinin ortaya çıkmamasını güvence altına alır.