Bebeklik dönemi ile başlayan yaşamımız, doğal olarak ilerleyen dönemlerde gençlik, olgunluk ve yaşlılık şekilde devam etmektedir. Yaşlılık dönemine yaklaşmaya başlamamız ile beraber vücudumuzda gerek yapısal gerekse fonksiyonel değişimler meydana gelmektedir. Fizyolojik anlamda var olan belirtiler ise ağırlıklı olarak cilt dokusunda ortaya çıkmaktadır. Yaşımızın ilerlemeye başlaması ile beraber cildimizde yer alan ve gerek esnekliği gerekse sıkılığı koruyan önemli detaylardan biri olan Kollajen miktarında gözle görülür azalmalar kendini gösterecektir. Aynı zamanda Elastin liflerinde de sertleşmeler meydana gelecektir. Oluşacak bu sertleşme ile beraber de Elastin var olan elastikiyetini kaybeder. Dolayısıyla ilerleyen yaşımız ile beraber cildimizde, özellikle de yüzümüzde gözle görülür değişimler ortaya çıkar. İnce ve derin kırışıklıklar, gülme çizgilerinin çok daha belirgin hale gelmesi, yanak bölgesinde aşağıya doğru sarkma ve çukurlaşma, burun bölgesinin iki yanından başlayıp dudak kenarlarına doğru inecek derin çizgiler ile cilt yağ dokusunun azalması sonrasında yüzde meydana gelecek genel hacim kaybı; durumun genel belirtileri olacaktır. Yüzümüzde meydana gelecek olan değişimlerin sebebi ise vücudumuzda bulunan kallojen miktarının azalmasıdır. Bundan dolayı estetik uygulama işlemleri esnasında kallojen üretiminin sağlanabilmesi adına işlemler yapılır. Ellanse Akıllı Dolgu işlemi de temelde bunu amaçlamaktadır.

Ellanse Akıllı Dolgu Nedir? 

Uygulanmasından sonra bir ila dört sene arasında değişmekte olan kalıcılığının yanı sıra biyolojik olarak emilebilirlik özellik ile Akıllı Dolgu, bio-uyumlu yeni nesil kollajen uyarılar arasında ilk sıralarda kendine yer buluyor. Akıllı Dolgu içerisinde yer almakta olan Polikaprolakton (PCL), kollajeni uyaran ana etken olup dolgu ürünün de %30’unu oluşturmaktadır. Dolgu karışımının kalan %70’lik kısmında ise taşıyıcı ve hacim kaplayıcı özelliği bulunan Karboksimetil Selüloz (CMC) isminde yarı sentetik, suda çözünebilir polimer bulunmaktadır. Uygulama esnasında doygunluk hissini görmemizi sağlayan CMC taşıyıcı madde ise genel olarak işlemin yapılmasından bir ay sonrasında eriyerek yok olmaktadır. Üretilecek olan yeni kollajen lifleri ise derimizde yer alan Tip I kollajendir. Tip I kollajen vücudumuzda yer almakta olan en yaygın kollajendir. Diğer kollajen uyarı dolgu maddeleri ise cilde esneklik ile sağlamlık kazandıran aynı zamanda yara iyileştirme kollajeni olan Tip III kollajeni uyarırlar. Ortaya çıkan bu farklılık ise Akıllı Dolgunun diğer kollajen uyarı dolgulardan ayrılmasını sağlayan en önemli etkendir.

Ellanse Akıllı Dolgu İçeriğinde Ne Var? 

Ellansê, EllansêTM-S, EllansêTM-m, EllansêTM-L ve EllansêTM-E isimli bir yıldan dört yola kadar farklı kalıcılık süresine sahip olan ürünlerdeki dolgu ailesidir. Bu ürünler STAT teknolojisiTM ile üretilierek insanlara sunulmaktadır. Var olan bu teknoloji; ayarlanabilir kalıcılık, sürdürülebilir performans ve tamamen biyo-emilim kavramlarına sahip olan dermal dolgu üretimini tanımlar. Sahip olduğu üç özelliği ile beraber diğer dolgu maddelerine oranla bazı üstünlüklere sahip olur ve ideal olarak belirlenen dermal dolgu maddesinin sahip olması gereken özellikleri içerisinde barındırır. Ellansê ailesinin içerisinde yer almakta olan ürünler ile farklı endikasyonların her birine en uygun ve farklı çözümleri ortaya koyar.

İçeriğinde iki farklı ürün bulunmaktadır;

  • Bu ürünlerden ilki, ürünün %75’lik kısmını da oluşturmakta olan gliserin ve su içerikli (CMC=karboksimetilselüloz) jeldir. Bu jel aynı zamanda FDA tarafından da güvenli olarak belirtilmiştir. CMC jel uygulaması yapılacak olan alandaki ilk dolgunluk etkisinden sorumlu olup yaklaşık olarak iki ay süresince etkisini sürdürmektedir.
  • Asıl olarak etkili olan bölüm ise CE ve FDA onayı olan PCL (polikaprolakton) adlı; doğal ve biuyumlu yani insan dokularına uyum sağlayan, hyalüronikasit dolgularından farklı olarak çapraz bağ içermeyen, alerjik, toksik veya antijenik olmayan oldukça yumuşak biyolojik malzemelerden bir tanesidir. PCL genel olarak oldukça iyi bir şekilde bilinen ve 20 yıldır tıbbi malzeme olarak kullanılan aynı zamanda vücutta kalıntı bırakmadan tamamen eriyebilen medikal bir polimerdir. Asıl etkenliğini sağlamakta olan PCL polimerindeki CMC jel erirken onun yerini alan vücudun kendine ait kollajen üretimi, cilt için oldukça önemli olan Tip I kollajen üretimini uyarmaktadır. Bu sayede yeni oluşacak kollajen ile beraber daha doğal, sağlıklı ve uzun ömürlü yeniden yapılanma meydana gelmektedir. üretim teknolojisine bağlı şekilde var olan etkiler 1 yıldan 4 yıla kadar kalıcı olmaktadır.

Ellanse Akıllı Dolgu ile Hangi Problemler Çözüme Kavuşur? 

  1. Ciltteki ince ve derin kırışıklıklar
  2. Gülme çizgilerindeki belirginleşme
  3. Yanak bölgesinde oluşan aşağıya doğru sarkmalar
  4. Çukurlaşma sorunu
  5. Burnun iki yanından dudağın kenarlarına inen çizgiler
  6. Ciltteki yağ dokusundaki azalma

Ellanse Akıllı Dolgunun Uygulanabileceği Alanlar Nelerdir? 

  1. Şakak ve kaş altı
  2. Alın bölgesinin ilerletilmesi ve yükseltilmesi
  3. Elmacık kemiğinin büyütülmesi ve yükseltilmesi
  4. Yanak bölgesi
  5. Ağız çevresinde (nazolabial) yer alan çizgiler
  6. Çene hattı ve çene ucunun yükseltilmesi
  7. Burun konturunun düzeltilmesi
  8. Ağız kenarında yer alan “mutsuzluk” çizgileri
  9. Alt çene kemiği kenarındaki konturun düzeltilmesi
  10. El sırtında bulunan zayıflık veya yaşlanmaya bağlı olan çökmelerin oldurulması

Ellanse Akıllı Dolgu Kimlere Uygulanmamalıdır? 

  • Hamile kadınlara
  • Kortizonlu ilaç kullanan kişilere
  • Kontrolsüz diyabet hastalarına
  • Otoimmün hastalarına
  • Deri bölgesinde viral ve bakteriyel enfeksiyonu bulunan kişilere
  • Metabolik sendromlu kişilere

Ellanse Akıllı Dolgusu Uygulamasından Önce ve Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Yapılmakta olan diğer dolgu uygulamalarındaki gibi Ellanse Akıllı Dolgu uygulaması öncesinde ve sonrasında kanın sulanmasına neden olabilecek ilaçlardan ( ağrı kesiciler, aspirin, ginko biloba içerikli tabletler, E vitamini ve Omega gibi) uzak durulması gerekmektedir. İğnelerin giriş yerleri enfeksiyona karşı açık bir halde olacağı için 24 saat boyunca o bölge yıkanmamalı, makyaj yapılmamalı ve elle temastan uzak durulmalıdır. 1 haftalık süre içerisinde ise duş, sauna ve hamam gibi sıcak temaslardan kaşınılmalıdır. Bununla beraber 1 2 hafta süresince dolgu yapılmış olan alanın üzerine yatılmamalı, sert masaj yaptırmaktan kaçınılmalıdır. Bölgeye peeling yapılmak isteniyorsa, bu işlem de birkaç hafta ertelenmelidir. Radyofrekans, lazer ya da ultrasonik tedaviler yapılmak isteniyorsa, bunlar da dolgu işlemi öncesi yapılmalıdır. İğne ile gerçekleştirilen bütün işlemlerde küçük de olsa morluk riski olur. Bununla beraber 3 ila 4 gün sürecek ödem görülebilir. Kolay medikal tedaviler ile var olan yan etkiler ortadan kaldırılabilir.