Somon DNA uygulamasında kullanılan DNA serumu, somon balığından elde edilen cildin temelini oluşturan ve hücrelerin tazelenmesine yardım eden polinükleotid maddesinin yapımına yardım eden  ve gençlik iksiri olarak tabir edilen bir bileşimdir.

Serumun içeriğinde hyaluronik asit, Glicine, L proline, L Lysine, L Leusin gibi insan cildinde doğal olarak bulunan ancak çevresel faktörler ve yaşlanma ile birlikte azalan temel amino asitler bulunur. Somon DNA uygulaması ise bu bileşim ile hazırlanan aşının cilde enjekte edilmesi işlemidir.

Bu aşı içerdiği yoğun hyaluronik asit ve moleküller sayesinde cildin ihtiyacı olan nemi tekrar kazanmasına yardımcı olur. Cildin yenilenmesini ve yeniden yapılandırılmasını sağlar. Cilt yapısını destekler ve güçlendirir, cildin nem dengesini düzenler. Kollajen ve elastin yapımını uyararak cildin sıkılığını, elastikiyetini ve parlaklığını arttırır. Güneşin zararlı etkilerine karşı cildi korur. Pürüzsüz, sağlıklı görünen ve daha aydınlık bir cilde sahip olan kişi yepyeni bir ışıltı kazanır.

 

Somon DNA aşısı nasıl yapılır?

Kullanıma hazır enjektörlerde bulunan somon DNA, ince uçlu iğneler yardımıyla, belli aralıklarla cilt altına enjekte edilir.

 

Somon DNA aşısı ne sıklıkta, kaç seans uygulanır?

1-3 hafta aralıklarla 2-4 seans uygulanabilir.

 

Somon DNA aşısı hangi bölgelere uygulanır?

Göz çevresi başta olmak üzere tüm yüz, boyun, dekolte ve saçlı deri sık uygulama yapılan bölgelerdir. Ancak tüm vücutta rahatlıkla uygulanabilir.

 

Somon DNA aşısının kullanım alanları nelerdir?

  • Cilt yenilenmesi ve gençleştirilmesi
  • Göz çevresinin aydınlatılması ve yeniden yapılandırılması (şişlik ve koyu halkaların giderilmesi)
  • Vücuttaki sarkma ve çatlakların giderilmesi
  • saç dökülmesinin azaltılması ve saçların güçlendirilmesi
  • Akne (sivilce) izlerinin tedavisi

Somon DNA başka cilt gençleşleştirme yöntemleriyle birlikte kullanılabilir mi?

Botoks ve dolgu uygulamaları ile eş zamanlı yapılabilir. Çeşitli lazerler, radyofrekans gibi yöntemlerle bir arada kullanıldığında ise olumlu etkil