NDYAG (neodimyum katkılı itriyum alüminyum granat), katı hal lazerleri için bir lazer ortamı olarak kullanılan bir kristaldir.NDYAG lazer koltuk altı, bikini bölgesi, yüz, boyun, sırt, göğüs ve bacaklar dahil vücudun herhangi bir yerinde epilasyon için kullanılabilir. Bu metinde istenmeyen tüylerden kurtulmak için etkili bir yöntem olan NDYAG lazerin ne olduğu, nasıl yapıldığı, kimlere uygulandığı ve uygulanmadığı ve prosedür öncesi ve sonrası nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladık.

NDYAG Lazer Nedir?

Neodim iyon, kristalde lazer aktivitesi sağlar. 1064 nm dalga boyuna sahip olan NdYAG lazer, diğer lazer türlerine göre daha derin cilt dokusu katmanlarına ulaşabilir. Cihaz 2 dalga boyu üretir ve bu sayede cildin altında hem de yüzeyinde etki gösterir. Lazer, çok kısa darbelerde yüksek yoğunluklu ışınlar üretir. NDYAG Lazerler, belirli bir cilt durumuna odaklandığında ısı yaratacak ve hastalıklı hücreleri yok edecek dalga boyunda yüksek enerjili ışık yayarak çalışır.

NDYAG Lazerin Özellikleri

NDYAG lazerin kullandığı ışık darbeleri tüy kökünü hedef alarak tüyün dökülmesine neden olur ve daha fazla büyümeyi en aza indirir. Kullanılan tipik ayarlar arasında 2 ila 20 milisaniyelik darbe süreleri ve 10¬40 J/ cm2 akıcılıklar bulunur. NDYAG lazer, oldukça etkili ve güvenli bir epilasyon yöntemidir, vücuttaki ve yüzdeki tüyleri kalıcı olarak azaltmak için kullanılır.

NDYAG Lazer Nasıl Yapılır?

NDYAG lazer uygulaması, doktorun ön muayenesiyle başlar ve böylece hastanın işlem için uygun bir aday olup olmadığına karar verilir. Hasta, tedavi seansı boyunca göz koruması (opak bir örtü veya gözlük) takmalıdır. Tedavi cilt yüzeyine bir el aleti yerleştirip lazeri etkinleştirmeyle gerçekleşir. Birçok hasta her bir atımı, lastik bir bandın deriye çarpması gibi tanımlar.

Bölgeye topikal anestezik uygulanabilir ancak genellikle gerekli değildir. Tüm epilasyon işlemleri sırasında cilt yüzeyinden soğutma uygulanır. Bazı lazerlerde yerleşik soğutma cihazları bulunur.

Tedaviden hemen sonra, tedavi edilen alanı yatıştırmak için bir buz paketi uygulanabilir.

Genel olarak, hastalar yaklaşık her 4 ila 6 haftada bir olmak üzere 2 ila 6 seans alır. Daha koyu cilt tiplerine sahip hastalar, daha iyi bir sonuç için daha fazla seansa ihtiyaç duyabilir. Tüyler hemen dökülmez, günler ila haftalar arasında kaybolur. 2 ila 6 seans sonucu, kalıcı sonuçlar elde edilir.

NDYAG Lazer Kimlere Uygulanabilir? Kimlere Uygulanmaz?

NdYAG lazer, bilinen yüksek güvenlik profili nedeniyle lazer destekli epilasyon alanında özellikle ilgi çekicidir. Bu, özellikle koyu ten rengine sahip kişiler için önem arz eder. Ayrıca kullandığı uzun pulse ve termal gevşeme süresine bağlı olarak minimal derecede yan etkiye yol açarak istenmeyen tüylerden kurtulmayı sağlar. Bu özelliği, NDYAG lazeri hassas ciltlere sahip kişiler için oldukça değerli kılar.

NDYAG lazer, yeni bir lazer epilasyon tekniğidir. Büyük avantajı, genellikle tüm cilt türlerinde, özellikle bronzlaşmış ciltte ve daha koyu tenlerde bile işe yaramasıdır. Bu, diğer lazerlerin yapamayacağı bir şeydir. Bu sistem genellikle bronz ciltler veya koyu ciltler için önerilir. NDYAG lazer tedavisini alamayacak kişiler, diğer lazer epilasyon yöntemlerini uygulatamayanlarla aynıdır. Bu yöntem sadece ince, açık renkli veya beyaz saçlarla ideal sonuçlar elde edememesi sebebiyle uygulanamaz.

NDYAG Lazer Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

NDYAG lazer epilasyonuyaptırmayı düşünüyorsanız  cilt tipinizde lazer epilasyon deneyimi olan bir  klinik ve doktor seçin. Bu sebeple tıp doktorlarını barındıran bir klinikte bu uygulamayı yaptırmalısınız. Tedaviden önce ve sonra güneşe maruz kalmaktan kaçınmak için doktorunuzun tavsiyelerine uyun. Dışarı çıktığınızda geniş spektrumlu bir SPF30 güneş kremi sürün ve cildinizi bronzlaştıran güneşsiz cilt kremlerinden kaçının.

Ayrıcatıraş ve ağda gibi tüy alma yöntemlerini tedaviden dört hafta önce bırakmalısınız.İşlemden önce doktorunuza aspirin veya antiinflamatuar ilaçlar gibi hangi ilaçlardan kaçınmanız gerektiğini sormalısınız ve böylece doktorunuz sizi bu konuda detaylı bir şekilde bilgilendirebilir.

Lazer uygulamasının gerçekleştiği bölgeyi ovmaktan ve/ veya aşındırıcı cilt temizleyicileri kullanmaktan kaçınmak için tedaviyi takip eden ilk birkaç gün dikkatli olunmalıdır. Bir bandaj veya yama, tedavi edilen bölgenin aşınmasını önlemeye yardımcı olabilir. Tedavi süresince hastalar postinflamatuar pigmentasyon riskini azaltmak için bölgeyi güneşe maruz kalmaktan korumalıdır.

NDYAG lazer tedavisinin yan etkileri genellikle basit ve kısa sürelidir.  İşlemden hemen sonraki birkaç gün sürebilen kızarıklık, şişlik ve kaşıntı mevcut olabilir.  Nadiren, cilt pigmenti çok fazla ışık enerjisini emebilir ve kabarcıklanma meydana gelebilir ancak bu kendiliğinden iyileşir. Deri pigmentasyonunda değişikliklere bağlı olarak cilt renginden daha koyu veya daha açık lekelerin meydana gelmesi çok nadirdir. Son olarak morarma, hastaların %10’unu etkiler. Genellikle kendi kendine kaybolur.

NDYAG lazer, istenmeyen tüylerinden kurtulmak isteyenler için oldukça etkili bir çözüm yöntemidir ancak prosedürün güvenle uygulanabilmesi ve etkili olabilmesi için klinik seçimi önem arz eder. EstElite’ye gelerek lazer epilasyonun sizin için yapabilecekleri ve yapamayacakları dahil olmak üzere riskleri, faydaları ve beklentileriniz üzerine doktorunuzla konuşabilirsiniz. EstElite’de gerçekleştirilen ön muayene ile NDYAG lazer için uygun bir aday olup olmadığınızı öğrenebilir ve tedavi planını ve işlemin ücretini öğrenebilirsiniz.