Diode Lazer 810 nm dalga boyunda uygulanan lazer epilasyon yöntemlerinin genel adıdır. Birçok farklı ülke ve firma tarafından üretilen çeşitli lazer cihazları bulunmaktadır. Diode lazer diğer lazer türlerine göre daha derine ulaştığı için derine yerleşmiş olan kıl köklerinde yöntemler arasında yer almaktadır. Ütüleme lazer, Buz lazer gibi çeşitli farklı çeşitleri bulunmaktadır. İnce ve açık renk kıllar zor kıllardır. Bunların giderilmesinde de oldukça yüksek başarı sergilemektedir.

Diode Lazer Epilasyon Nasıl Uygulanır?

Uygulama cihaza bağlı olarak bir el istasyonu yardımı ile kıl köklerinin lazer ile tahrip edilmesine ve bu sayede kıl köklerinin yeni kıl üretme yetişinin kaybedilmesine dayanmaktadır. Diode Lazer uygulamalarının başarılı olabilmesi için önemli bir husus vardır. Kıl köklerinin anagen olarak da adlandırılan aktif büyüme evresinde olması gerekir. Bu nedenle diode lazer uygulamalarından 3 hafta öncesine kadar ağda gibi kılları kökünden koparmayı temel alan uygulamalar yapılmamalıdır. Diode lazer epilasyonunda cildin soğutulması ise önemli konulardan birisidir. Soğuk hava verilmesi ya da özel jeller kullanılması ile soğutma işlemi yapılmalıdır.

Diode Lazer uygulamalarında cildin hassasiyetine göre uygulama bölgesinde kızarıklıklar ve kılların etrafından şişlik oluşabilmektedir. Nemlendirici kremler yardımı ile 1-2 saat gibi kısa bir sürede reaksiyon giderilebilmektedir. Hassas ciltlerde kabuklanma gözlemlenebilse de bu durum 1-2 gün içerisinde geçecektir. Ağrının daha az olması için uygulama sırasında cildin doğru ve etkili bir şekilde soğutulması gerekmektedir. Buz lazeri olarak adlandırılan yöntemler uygulama başlığının soğutulması mantığına dayanan cihazları kapsamaktadır. Ağrıların azaltılmasında oldukça etkili bir yöntemdir.

Diode Lazerin Avantajları Nelerdir?

Diode lazerin birçok avantajı bulunmaktadır. Bunun başında uygulama nedeniyle deride leke kalma ihtimali az olması gelmektedir. Diğer lazer türlerin deri renklerine göre etkisi değişmesine rağmen diode lazer koyu renkler de dâhil her cilt türüne etki etmektedir. Alexandrite lazere göre daha derine ulaşan dalga boyuna sahip olduğu için kökü derinde olan kıllar üzerinde de etkilidir. Pulse süresinin ayarlanabilir olduğu cihazlar ince kıllarda da etkili nadir yöntemlerdendir. Derin ve kalın kıllarda olan etkisi nedeniyle erkek sırt ve erkek kol ve kadın kol bölgelerinde en başarılı sonuçları vermektedir.

DiodeLazer Epilasyonda Seanslar Nasıl Olmalı?

Lazer epilasyon uygulamalarında seans süreleri ve sayıları uygulama bölgesine göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca kişinin kıl yapısı da seans sayısına etki eden önemli bir faktördür. Tüm vücut uygulamaları 1-2 saat gibi bir sürede tamamlanabilirken küçük bölge uygulamaları 2-5 dakika arasında yapılabilmektedir. Seanslar arası ise 1 ay süre ile beklenmedir. İlerleyen seanslarda lazerin etkisi ile kıl uzaması yavaşlayacağı için seans aralarının 2 aya çıkarılması daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

 

Diode Lazer Zararları Nelerdir?

Diode Lazer uygulamaların uygulama sonrası oluşan kızarıklık ve kıl etrafındaki şişliklerden başka sık rastlanan bir soruna neden olmamakla birlikte bazı hastaların cilt yapısına bağlı olarak ciltte pigment eksilmesi gibi can sıkıcı durumlara neden olabilmektedir. Hekim kontrolünde yapılan uygulamalarda bu tarz durumlara pek rastlanmaz. Lazer öncesi hekim ile doğru bilgilerin paylaşılması bu sorunların yaşanmasını engelleyecektir. Ayrıca solaryum ve güneş bronzlaşması durumunda, devam eden sivilce tedavisinde mutlaka hekim bilgilendirilmelidir ve uygulama ona göre planlanmalı ya da ertelenmelidir. Diode lazer uygulamalarından zarar görmemek için hekim kontrolünde yaptırmak sizi güvence altına alacaktır.

Lazer Epilasyon uygulamaları için güvenilir hizmetler sunan ve başarılı sonuçlar elde eden doktorlarımızdan randevu alarak siz de uygulama yaptırabilirsiniz.